Error showing flash-object.

NIEUW Van de hel naar de hemel 

De middeleeuwen, dat is heel lang geleden.Het is een periode die al ver achter ons ligt en waarvan mensen denken dat het een donkere tijd was, vol ziektes, onderdrukking van vrouwen en met een hoop kwakzalvers. Maar klopt dat eenzijdige beeld wel helemaal ? Was deze periode alleen maar duister of waren er ook lichtpunten ? Hoe verhielden de verschillende standen zich en hoe bepaalde de kerk het middeleeuwse leven ?

Ook de katholieke kerk is voor veel jongeren een ver-van-mijn-bed-show. Weinig jongeren worden nog strikt christelijk opgevoed, ze hebben een andere religie of helemaal geen. Hoe leg je dan uit dat in de middeleeuwen die katholieke kerk in onze gewesten allesoverheersend was ? De leerlingen leven zich in, aan de hand van een spel, in verschillende middeleeuwse personages. Ze ontdekken zo de tegenstelling tussen religie nu en in de middeleeuwen. Tot slot keren ze terug naar hun eigen leven en verwoorden wat voor hen vandaag belangrijk is.

Verantwoordelijke: Leen Jansen, info@demindere.be
Doelgroep: 2de graad secundair onderwijs
Kosten : 60 euro voor de gids

Dit aanbod kwam tot stand binnen het project 'meerstemmig erfgoed. Multiperspectiviteit in erfgoededucatie', in een samenwerking met o.a. PXL-Education, Universiteit Antwerpen, Abdijsite Herkenrode, Erfgoed Haspengouw, Atheneum Plus Hasselt


Leerlingen uit het secundair onderwijs kunnen het museum of de gehele site op een attractieve manier ontdekken onder leiding van een gids.

Je kan je klasbezoek aan het museum ook combineren met een andere educatieve activiteit:

Thema Wereldgodsdiensten
Bezoek de tempel van de Sikhs in Halmaal (Sint-Truiden).
Contacteer Djapo vzw, 011/31 32 11

Thema Op verkenning in de natuur
Bezoek het Provinciaal Domein van Nieuwenhoven.
Contacteer de educatieve werking 011/68 79 81

Thema Sint-Truiden Monumentenstad
Bezoek de stad met de Stadsqueeste, de Abdijsite, de Begijnhofkerk, de middeleeuwse Brustempoort…
Contacteer de stadsdienst voor toerisme 011/70 18 18

Kids
Nieuwsbrief
Groeten uit ...
Facebook